Collection of Biosafety Reviews – Volume 6
Collection of Biosafety Reviews – Volume 5
Collection of Biosafety Reviews – Volume 4
The Cartagena Protocol on Biosafety
by Julian Kinderlerer
The Risk of Resistance Evolution in Insect to Transgenic Insecticidal Crops
by David A. Andow
Collection of Biosafety Reviews – Volume 3
Collection of Biosafety Reviews – Volume 2
The Problems with Invasive Alien Species, and Implications
for GMOs by Jeffrey A. McNeely
GM Fish in the Context of Biosafety by Norman Maclean,
Gyuling Hwang & Tom Ashton
Potential Environmental Impacts of Herbicide-resistant Crops
by Stephen O. Duke & Antonio Cerdeira
Collection of Biosafety Reviews – Volume 1
Revised 2006: OECD Guidance for the designation of a Unique Identifier for Transgenic Plants
Posturas oficiales sobre la publicación de Séralini y colaboradores sobre toxicidad de herbicida y maíz genéticamente modificado
Comunidad Europea
Autoridad Europea de Seguridad Alimentaria (EFSA):
- Las conclusiones del estudio de Séralini et al. no son respaldadas por los datos, dice la Comunidad de la Unión Europea en Evaluación de Riesgo. Traducción de cortesía.
- Decisión final de EFSA sobre la evaluación y opinión del reciente artículo de Seralini sobre la toxicidad del glifosato y OGMs con tolerancia al mismo.
- LA EFSA publica la revisión inicial del estudio sobre maíz Genéticamente Modificado GM y Herbicida. Traducción de cortesía.
- Statement of EFSA.
- EFSA publishes initial review on GM maize and herbicide study.
- Corporate Seralini.
Gilles-Eric Séralini, Emilie Clair, Robin Mesnage, Steeve Gress, Nicolas Defarge, Manuela Malatesta, Didier Hennequin, Joël Spiroux de Vendômois (2012) Long term toxicity of a Roundup herbicide and a Roundup-tolerant genetically modified maize. Food and Chemical Toxicology, http://dx.doi.org/10.1016/j.fct.2012.08.005
Brasil
El Presidente de la Comisión Brasileña Técnica Nacional de Bioseguridad – CTNBio, en respuesta a la demanda del Ministerio de Relaciones Exteriores, designó un comité integrado por cuatro investigadores distinguidos que evaluó el trabajo de Séralini y sus colaboradores en la publicación previa en la revista Food and Chemical Toxicology.
Ministerio de Ciencia y Tecnología e Innovación (CTNBio):